Hello world!
mei 10, 2016Wokschotel met verse cashewnoten van ’t Heukske
september 19, 2018Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 min.
Ingrediënten:
- 90 g walnoten
- 2 el. olijfolie
- Trosje druiven
- 1 appel
- 1 ui
- 1 krop sla
- 1 theel. notenolie
- 4 sneeën brood
- 300 g verse geitenkaas
- 1 theel. gedroogde tijm
- 2 theel. honing
- 1 dl (mosterd)vinaigrette
Een verse salade met heerlijke geitenkaas (uit de oven), walnoten en vers fruit. Perfect voor deze tijd van het jaar en ook nog eens snel en gemakkelijk op tafel gezet. Voor de afwisseling kun je ook gebruik maken van andere soorten seizoensfruit zoals peer of meloen.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de walnoten kort in de koekenpan. Halveer de druiven. Snijd de appel in kwarten. Snijd de ui in dunne halve ringen. Leg de druiven, appel en ui samen met de walnoten in een grote kom en mix de sla hiertussen. De sla kan ook in repen worden gesneden.
Beleg de sneeën brood met de geitenkaas en bestrooi met thijm. Laat de honing over de geitenkaas druppelen en voeg naar smaak notenolie toe. Bak de sneetjes 10-12 minuten goudbruin in de oven. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg daarna de sneetjes brood erop met de zachte geitenkaas.
Eet smakelijk!