Aardappel-preischotel met belegen kaas
maart 4, 2019Aspergesoep
mei 4, 2019Het aspergeseizoen komt er weer aan! Dat vieren we natuurlijk met een passend gerecht. Kies zelf je favoriete (geraspte) kaas uit als topping voor deze quiche.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. oven
Ingrediënten:
- 5 vellen hartige taartdeeg
- 100 gram gerookte zalm
- 6 stuks groene asperges
- 1 ui
- 3 eieren
- 150 ml kookroom
- 50 gram geraspte kaas
- 50 gram paneermeel
- peterselie
- peper & zout
- 1 taartvorm
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Laat de deegvellen ontdooien en beleg de taartvorm met het deeg. Zorg ervoor dat de deegvellen elkaar steeds 1 cm overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes op de bodem en bestrooi met wat paneermeel.
Breng een pan water aan de kook voor de asperges. Kook de asperges 5 min. en laat het daarna afkoelen. Snipper ondertussen de ui. Meng de eieren en kookroom in een kom en voeg de ui, wat peterselie, peper en zout toe naar smaak.
Beleg de bodem van de taartvorm met gerookte zalm en de asperges. Giet hier het ei-kookroom mengsel overheen en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
Zet de quiche 25 min. in de oven en laat het goed afkoelen. Controleer met een satéprikker of de quiche volledig gaar is. Zo nodig plaats je de quiche nog een paar minuten langer in de oven.