Ovenschotel met bloemkool, ham en jonge kaas
oktober 31, 2018Zuurkool met braadworst
januari 10, 2019Met de feestdagen in het vooruitzicht kun je niet genoeg inspiratie opdoen. Een goede voorbereiding is het halve werk: met deze gevulde portobello’s heb je een gegarandeerd succes als voor- of tussengerechtje. Gemakkelijk om te maken en het beste: je kunt dit recept van tevoren klaar maken. Zo hou je meer tijd over voor je avondgasten aan tafel!
Foto: Stacy Spensley ©
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten:
- 8 portobello-champignons
- 150 gram zachte geitenkaas
- 8 sneetjes oud of droog brood
- 2 stelen selderij
- 3 wortels
- 2 uien
- tijm
- salie
- 1 liter groentebouillon
- olie
- peper en zout
Als eerste begin je met de bereiding van de vulling. Snijdt de selderij, wortel en uien fijn. Bewaar de uiteindes, topjes en schillen van de groentes, deze zijn voor de groentebouillon. Breng 1 liter bouillon aan de kook en voeg de overgebleven resten van de groenten hieraan toe. Laat dit 20 min. intrekken. Bak de fijngesneden in een pan met wat olie, peper en zout tot ze gaar zijn. Meng de gegaarde groenten met het brood in een diepe kom.
Maak de portobello’s los en leg ze met de binnenkant gericht naar boven op je bakplaat. Vergeet niet om een stuk bakpapier erop te leggen. Bestrooi de portobello’s met wat peper en zout leg zet ze in de oven op 375° graden. Laat de portobello’s warmen tot er vocht ontsnapt: zet dan de oven uit.
Terug naar de vulling: zeef de bouillon en haal eventuele overgebleven resten van de groente eruit. Snijdt de tijm en salie fijn en voeg deze toe aan de bouillon. Schenk de bouillon langzaam toe aan de kom met gegaarde groenten en het brood, tot een gewenste dikte. Vul dan de portobello’s met de vulling en voeg als laatste de geitenkaas toe. Zet het geheel weer terug in de oven en bak deze af totdat de portobello’s helemaal gaar zijn.
Alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst van ’t Heukske!