Gevulde portobello’s
december 6, 2018Liefdevol chocoladehart
februari 4, 2019Over dit recept hoef je niet lang na te denken: het is zo klaar en je bent er niet veel tijd aan kwijt.
Geniet met de hele familie van deze Duitse specialiteit!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 50 gram boter
- 500 gram zuurkool
- 100 ml runderbouillon
- 100 ml frisse en fruitige wijn zoals Le Petit Berticot Sauvignon
- 4 braadworsten van 100 gram
- 1 groot stokbrood of 4 petit pains
Snipper de ui. Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui tot het glazig is. Giet het vocht van de zuurkool af en schep het geheel door de ui. Voeg daarna de runderbouillon en de wijn toe.
Snij de braadworsten in zodat ze sneller garen en leg ze bovenop de zuurkool. Dek de braadpan af en smoor het geheel een halfuurtje. Neem na 15 min. de braadworsten uit de pan. Verhit de overgebleven boter in een koekenpan en bak de braadworsten rondom bruin.
Snijd het stokbrood in stukken en snijd ze open. Serveer de zuurkool in het stokbrood en leg de braadworsten erop. Voeg er een scheutje mosterd aan toe en eet smakelijk!