Gevulde pompoen
oktober 17, 2018Gevulde portobello’s
december 6, 2018Van een ovenschotel kan iedereen meegenieten! Heel gemakkelijk te bereiden, je zet het in de oven en binnen enkele minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel. Je kunt dit recept ook bereiden met prei of verse basilicum blaadjes.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30-60 min.
Ingrediënten:
- 25 g boter
- 700 gr aardappelschijfjes
- 2 uien
- 200 gr geraspte jonge kaas
- 1 tl nootmuskaat
- 2 dl melk
- 2 eieren
- 20 gr verse bieslook
- 1 bloemkool
- 200 gr slagersachterham
Verwarm de oven alvast voor op 200°C en zet een pan met kokend wat erop. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in de pan met koken water. Giet de bloemkool af en laat alles goed uitlekken in een vergiet. Neem vervolgens de ham en snijd deze in kleine reepjes en knip de bieslook fijn. Snijden de uien in ringen.
Klop de eieren los met de melk en meng het met de jonge kaas, 1 theelepel zout, een halve theelepel peper en een halve theelepel nootmuskaat.
Meng de bloemkool, aardappelschijfjes, ham en ui en doe alles in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de boter er in kleine stukjes over. Verdeel het eimengsel boven de gevulde ovenschaal en schuif de schaal voorzichtig in de oven. Laat het gerecht ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin worden.
Smullen maar 😉