Zomersalade met geitenkaas
augustus 8, 2018Gevulde pompoen
oktober 17, 2018Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten:
- 3 el olie
- 50 g cashewnoten van ’t Heukske
- 2 teentjes knoflook
- 1½ el geraspte gemberwortel
- 1 rode chilipeper
- 1 wortel
- 100 g shiitake paddenstoelen
- 3 el fijngesneden koriander
- 500 g verse rijstvermicelli
- 250 g Chinese kool
- 2 lente-uitjes
- 4 eetlepels lichte sojasaus
Cashewnoten zijn gezond! Ze bevatten veel onverzadigde vetten, mineralen, vitamines en eiwitten. Deze vegetarische wokschotel bevat o.a. verse cashewnoten (van ’t Heukske), shiitake paddenstoelen, rijstvermermicelli en Chinese kool. Smullen maar!
Bereidingswijze:
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de cashewnoten 3 minuten met het deksel op de pan. Hak ze in grove stukken en zet ze apart.
Doe de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut. Voeg de wortel, shiitakes en de helft van de koriander toe; laat de groenten 3 minuten bakken tot ze net gaar zijn.
Schep de vermicelli, Chinese kool, lente-ui en sojasaus door de inhoud van de wok; roerbak alles tot de noedels gaar zijn. Voeg de cashewnoten en de rest van de koriander toe en schep alles goed door elkaar.
Tast toe!